Latest Forum Posts

Latest News Posts
Coming Soon!
Social
Go Back   Techgage.com > Archives > Reviews and Articles

Reviews and Articles Discussion for Techgage content is located here. Only staff can create topics, but everyone is welcome to post.

Reply
 
Thread Tools
Old 02-11-2008, 02:16 PM   #16
Rob Williams
Editor-in-Chief
 
Rob Williams's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlantic Canada
Posts: 13,352
Default

That's odd. Did you install the drivers that came with the keyboard? Even without those, the volume should work, though.
__________________
Intel Core i7-3960X, GIGABYTE G1.Assassin 2, Kingston 16GB DDR3-2133, NVIDIA GeForce GTX 770 2GB
Kingston HyperX 3K 240GB SSD (OS, Apps), WD VR 1TB (Games), Corsair 1000HX, Corsair H70 Cooler
Corsair 800D, Dell 2408WFP 24", ASUS Xonar Essence STX, Gentoo (KDE 4.11. 3.12 Kernel)

"Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get!" - H.P. Baxxter
<Toad772> I don't always drink alcohol, but when I do, I take it too far.


Rob Williams is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2008, 04:15 PM   #17
Jon
Obliviot
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Rob Williams View Post
That's odd. Did you install the drivers that came with the keyboard? Even without those, the volume should work, though.
Yes, i took the cd outta the case and installed & uninstalled this 3 times. Even went as far as downloading it from Microsoft and installing that one also.
Jon is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2008, 08:30 PM   #18
Rob Williams
Editor-in-Chief
 
Rob Williams's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlantic Canada
Posts: 13,352
Default

The only thing I can think of is that there is another application installed that's messing with your keyboard configuration. Are you using anything that might effect that?

Did you happen to try a different USB port as well? Seems unlikely that would make a difference at all, but stranger things have happened.
__________________
Intel Core i7-3960X, GIGABYTE G1.Assassin 2, Kingston 16GB DDR3-2133, NVIDIA GeForce GTX 770 2GB
Kingston HyperX 3K 240GB SSD (OS, Apps), WD VR 1TB (Games), Corsair 1000HX, Corsair H70 Cooler
Corsair 800D, Dell 2408WFP 24", ASUS Xonar Essence STX, Gentoo (KDE 4.11. 3.12 Kernel)

"Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get!" - H.P. Baxxter
<Toad772> I don't always drink alcohol, but when I do, I take it too far.


Rob Williams is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2008, 08:41 PM   #19
Jon
Obliviot
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default

Yes i have tried another USB port, another thing is that i had another wireless keyboard hooked up and that one ( GE Product ) the volume buttons worked on that one but then i got this one and they don't work. I can't think of anything that might be effecting this problem.

Jon

Last edited by Jon; 02-11-2008 at 08:44 PM.
Jon is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2008, 09:54 PM   #20
Rob Williams
Editor-in-Chief
 
Rob Williams's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlantic Canada
Posts: 13,352
Default

I guess the last thing to check would be going into the keyboard configuration and making sure that those buttons are indeed set up to increase/decrease the volume.

I really can't think of another solution, so it might be time to hit up Microsoft support :-/
__________________
Intel Core i7-3960X, GIGABYTE G1.Assassin 2, Kingston 16GB DDR3-2133, NVIDIA GeForce GTX 770 2GB
Kingston HyperX 3K 240GB SSD (OS, Apps), WD VR 1TB (Games), Corsair 1000HX, Corsair H70 Cooler
Corsair 800D, Dell 2408WFP 24", ASUS Xonar Essence STX, Gentoo (KDE 4.11. 3.12 Kernel)

"Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get!" - H.P. Baxxter
<Toad772> I don't always drink alcohol, but when I do, I take it too far.


Rob Williams is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2008, 08:31 AM   #21
Jon
Obliviot
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default

Hey Rob, This is what i got now.. I installed everything on my laptop and the volume key worked but when i put it on my pc they don't. So what i need to try it is put the old keyboard on here again and install everything and try uninstalling it maybe everything didn't uninstall right thats what i think.
Jon is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2008, 12:45 PM   #22
Jon
Obliviot
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default

GOT IT!!! I did a system restore and it fix the problem. Thanks for the help..

Jon
Jon is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2008, 01:47 PM   #23
Rob Williams
Editor-in-Chief
 
Rob Williams's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlantic Canada
Posts: 13,352
Default

Ahh great to hear! Grats on getting it fixed :-)
__________________
Intel Core i7-3960X, GIGABYTE G1.Assassin 2, Kingston 16GB DDR3-2133, NVIDIA GeForce GTX 770 2GB
Kingston HyperX 3K 240GB SSD (OS, Apps), WD VR 1TB (Games), Corsair 1000HX, Corsair H70 Cooler
Corsair 800D, Dell 2408WFP 24", ASUS Xonar Essence STX, Gentoo (KDE 4.11. 3.12 Kernel)

"Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get!" - H.P. Baxxter
<Toad772> I don't always drink alcohol, but when I do, I take it too far.


Rob Williams is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2008, 02:18 PM   #24
Unregistered
Guest Poster
 
Posts: n/a
Default Keyboard function

I have also purchased this keyboard and mouse for use with XP Home. My question pertains to the zoom slider on the keyboard.Is this a function specifically for Vista? On XP moving the slider causes the screen contents to move up or down.
Thanks
  Reply With Quote
Old 02-20-2008, 06:27 PM   #25
Rob Williams
Editor-in-Chief
 
Rob Williams's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlantic Canada
Posts: 13,352
Default

That should work with XP just fine, but you will need to make sure the proper driver (the one that came with the keyboard) is installed. Then under the configuration, you should be able to adjust what the slider will do. By default in Vista it's probably the zoom, while in XP it's just to scroll up and down... since that feature wasn't too popular back then.
__________________
Intel Core i7-3960X, GIGABYTE G1.Assassin 2, Kingston 16GB DDR3-2133, NVIDIA GeForce GTX 770 2GB
Kingston HyperX 3K 240GB SSD (OS, Apps), WD VR 1TB (Games), Corsair 1000HX, Corsair H70 Cooler
Corsair 800D, Dell 2408WFP 24", ASUS Xonar Essence STX, Gentoo (KDE 4.11. 3.12 Kernel)

"Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get!" - H.P. Baxxter
<Toad772> I don't always drink alcohol, but when I do, I take it too far.


Rob Williams is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 06:15 PM   #26
z-dog
Guest Poster
 
Posts: n/a
Default

hello guys,

I've just bought the wireless laser desktop mouse and keyboard set (the one with the 'calendar' key and not the 'gadgets') while I was visiting another country. it's not mentioned on the box that it supports vista but the guy in the shop said I just need to download the latest version of the software from microsoft's website. after downloading the software and installing it with no problems, the keyboard and the mouse work but not perfectly.

- ctrl/shift/alt + 'any key' don't properly from the first time; I have to press them for a second time.
- the zoom slider, the favorite, my documents and calendar buttons don't work at all.
- the cursor is not accurate and a bit deviant.
- everything else is alright.

the sticker on the back of the keyboard indicates 'microsoft wireless comfort keyboard 1.0A' (and not 4000), and 'wireless optical mouse 2.0' on the back of the mouse. note that both can be found in the list of each software.

is it a compatibility problem with vista?

thanks in advance for your time and help.
  Reply With Quote
Old 02-02-2009, 04:41 PM   #27
Rick
Guest Poster
 
Posts: n/a
Default Missing Function Key?

My Microsoft Wireless Laser Desktop 4000 seems to be missing a full screen function key. It was or is usually F11, am I right? This function does not seem to be available. Any ideas would be greatly appreciated.

Thanks Rick
  Reply With Quote
Old 01-22-2010, 01:49 AM   #28
Unregistered
Guest Poster
 
Posts: n/a
Default

I am absolutely astounded as to why not a single person has not mentioned the range of this "wireless" keyboard & mouse combo. The range is 6 FEET! What a useless twat of a product if it can reach only as far as the wired version! Not only that, but I have perused the M$ website & google & can't find a spec on this either. Bollocks to this product, but also to the reviewer for not ever mentioning range. As well, I have had many reception issues when within 3-4' but the receiver is hidden behind some books. This is Shite to deal with in 2010. I know this ain't no Bluetooth, but come on.
  Reply With Quote
Old 03-29-2010, 03:10 PM   #29
Unregistered
Guest Poster
 
Posts: n/a
Cool Microsoft 4000 laser wirelesss keyboard and mouse

My employer recently purchased a few Microsoft 4000 laser wirelesss keyboard and mouse and I am having problems connecting to computers that are joinde through KVM switches. The KVM switches have two USB ports: One for keyboard and one for mouse. This particular device has only one USB connector for both. I tried connecting the USB connector to the keyboard connector on the KVM switch and it did not work (keyboard nor mouse) then I tried connecting into the mouse USB port and got the same result. The computers run on XP and I have gone to the Microsoft website as well as done some Googling and can not find a potential solution to this problem. Any advise is greatly appreciated.
  Reply With Quote
Old 03-29-2010, 07:27 PM   #30
Kougar
Techgage Staff
 
Kougar's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Texas
Posts: 2,653
Default

How does the KVM switch connect to the computers? If it uses PS/2 connections then there is nothing you can do, you would need the keyboard/mouse to each have their own USB connection.

If the KVM switch connects via USB to the computers then it should work, if it does not then it is likely an issue with how the KVM switch passes through the signals and again I don't think this can be worked around.

Only thing I can recommend is to simply plug the mouse/keyboard into each computer you wish to switch to and leave the monitor hooked up to the KVM switch.
__________________
Core i7 4770k 4.2Ghz
Gigabyte Z87X-UD5H
Crucial Ballistix Sport LP 1600MHz 32GB
EVGA GTX 480 HydroCopper FTW
ASUS Xonar DX
Corsair Neutron GTX 240GB | Windows 7 64-bit
Apogee XT + MCP655 & Thermochill Triple 140mm Radiator
Corsair AX1200 PSU | Cooler Master HAF-X

Kougar is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
None

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Smartfish ErgoMotion Wireless Laser Mouse Rob Williams Reviews and Articles 0 10-15-2010 05:34 AM
Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000 Rob Williams Reviews and Articles 2 01-18-2009 09:46 AM
Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000 Rob Williams Reviews and Articles 0 12-25-2007 02:44 AM
Microsoft Wireless Laser Mouse 5000 Rob Williams Reviews and Articles 11 08-21-2007 09:46 PM
Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 Rob Williams Reviews and Articles 7 12-11-2006 12:36 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:04 PM.